CONTIMAC & GMT International slaan de handen in elkaar

Contimac BV, een onderneming gespecialiseerd in machines & gereedschappen, gevestigd in Asse (België), neemt per 1 januari 2022 een meerderheidsbelang in haar Nederlandse sectorgenoot GMT International BV.

Beide bedrijven zijn enthousiast om de krachten te bundelen en de organisaties te integreren. De nieuwe groep zal een breed product -en merkenportfolio aanbieden en heeft belangrijke en duurzame relaties met ’s werelds leidende fabrikanten. Bovendien hebben beide bedrijven langdurige relaties met hun belangrijkste klanten in de bouw, tuin- en landbouw, automotive en industrie. Producten van GMT International zullen toegevoegd worden aan het productgamma van Contimac en vice versa. De integratie van GMT en Contimac past volledig in de strategie van beide bedrijven om hun klanten een “one-stop-shop” oplossing in haar productcategorieën aan te bieden, aangevuld met diepgaande en specifieke technische expertise.

Stefaan De Ridder, CEO van Contimac, licht toe: " We zijn zeer verheugd dat wij na een zorgvuldig overnametraject tot overeenstemming zijn gekomen met Piet de Man en zijn zoon Stefan om de krachten in Nederland te bundelen. GMT is een zeer professionele organisatie met zeer gemotiveerde en toegewijde medewerkers. Met hen aan boord kunnen we de volgende stap zetten en het werk van onze Sales Manager in Nederland, Gerard Bes verder ontwikkelen én een nog interessantere partner worden voor onze klanten en leveranciers. We zijn er van overtuigd dat wij door deze overname onze klanten in Nederland beter kunnen bedienen door middel van een uitgebreider programma, uitstekende vakkennis, performante logistiek en een in-house technische dienst. Kortom, met de bundeling van de knowhow, logistiek en productgamma’s zullen de klanten in de Benelux nog beter bediend worden.”

Piet de Man treedt af als algemeen directeur van GMT International BV en geeft die fakkel door aan zijn zoon Stefan: “Ik ben inmiddels 40 jaar actief in de sector en heb heel wat meegemaakt, maar ben nog steeds hongerig en ambitieus. Die ervaring ga ik de komende jaren doorgeven aan de nieuwe groep. In 15 jaar tijd hebben mijn zoon Stefan en ik samen met een geweldig team een goed presterend bedrijf gevormd. Hoe mooi is het dan dat je dat kindje kan doorgeven aan je grootste, maar altijd zeer gerespecteerde, concurrent Contimac. Wij hebben de familie De Ridder (Stefaan, Kristien en Ward) het afgelopen jaar leren kennen als de ideale overname partner, onze ideeën over de sector en zijn toekomst sluiten naadloos op elkaar aan.

Vanaf 1 januari 2022 zal de Nederlandse markt voor zowel Contimac als GMT klanten bediend worden vanuit Dordrecht. De leveringen zullen hoofdzakelijk vanuit Dordrecht plaatsvinden. Contactpersonen voor zowel binnen- als buitendienst blijven in eerste instantie dezelfde. Het komende jaar zal de organisatie verder worden geoptimaliseerd en zullen eventuele wijzingen in contactpersonen doorgevoerd worden, waarvan we u ruim van te voren zullen inlichten.

Over Contimac Groep

Contimac, opgericht in 1988 is een internationaal opererend familiebedrijf gespecialiseerd in de verkoop én service van machines en gereedschappen voor professionals. Een exclusieve focus op professionele machines die via een toegewijd dealernetwerk worden verkocht heeft Contimac tot een belangrijke speler in de Benelux gemaakt.

Over GMT International

GMT International BV, opgericht in 2006 verdeelt zijn producten uitsluitend via de gerenommeerde vakhandel in de bouwsector, tuinsector, industrie en automotive in Nederland. Focus op snelle leveringen, een betrouwbare customer service en dienst-na-verkoop hebben ervoor gezorgd dat GMT de laatste jaren een mooi groeitraject heeft afgelegd.